Products
Европейската програма Конкурентоспособност
Евперативна програма - Иновации и конкурентоспособност 2014-2020
Избор на изпълнител/и за надграждане на съществуваща ERP система с модули с нови функционалности
налична е новата Supermicro X8SAX дънна платка сокет 1366


03 Декември 2008 12:12


Въведение

Представяме Ви първото дъно от серията дънни платки на SUPERMICRO предназначено за работа с новия процесор на Intel i7.

X8SAX е дънна платка за високия сегмент десктоп системи , поддържа ATI CrossfireX технологията , позволява използването на максимум до 24 GB DDR3 оперативна памет , също така има два PCI-Express 2.0 x16 слота , два мрежови интерфейса , седем канално HD аудио с S/PDIF изход и два 1394а (Firewire) порта.

Технически спецификации

Първото и най-важното нещо е поддръжката на Intel Core i7 и Intel Core i7 Extreme Edition процесорите. Също така поддръжка на бъдещите процесори от фамилията Nehalem. Както вече споменах по горе използвания чипсет е Intel X58 Express, който предоставя някой нови и интересни опции. Една от тях е новата шина QPI ( Quick Path Interconnect ) с която се достига скорост на трансфер до 6.4GT/s .

Оперативната памет задължително при този чипсет е DDR3 , като дъното поддържа Unbuffer ed ECC , така и Non-ECC оперативна памет. Честотата на паметта може да бъде 800 , 1066 , 1333 така и 1600 Mhz. Като дъното разполага с общо 6 броя банки за памет , могат да се използват модули от 4GB , 2GB , 512MB и 256MB. Волтажа на паметта е 1.5V.

Разширителните слотове са два PCI-E 2.0 x16 , един PCI-E x4 ,два PCI-X слота , така и един PCI слот.
Съществуват общо 6 порта за SATA дискове като те могат да бъдат управлявани от вградения райд контролер (host raid) базиран на Intel ICH10R чипсет. С него може да бъдат изградени както сравнително елементарните райдове 0 и 1 , райд 5 и райд 10. Като в тази връзка ще добавя ,че фирма ПЕРСИ съветва при реализиране на по-сложни райд масиви от типа – 5 или 10 , да бъде използван отделен (хардуерен ) райд контролер.

Двете гигабитови мрежови карти са реализирани на базата на Intel Dual 8257L Gigabit Ethernet контролер. Аудиото е на Realtek ALC883 HD 7.1 с S/PDIF изход.
USB портовете са общо 12. Като осем от тях са на задния панел , два са на самото дъно и 2 два могат да се изведат допълнително на планка. Естествено всичките са 2.0 стандарт.

Има възможност да се изведат и два серийни порта. Съществува и конектор за флопи и два PS2 конектора за мишка и клавиатура.
Минусите на дънната платка са в това ,че липсват паралелни портове за връзка на IDE дискове или оптични устройства . Тази липса е вече нещо нормално за съвременните дънни платки .
Също така няма възможност за добавяне на IPMI карта за отдалечено наблюдение на системата. Този проблем може да бъде коригиран при използване на другите модели дънни платки от новата серия (очаквайте скоро и тяхното представяне).

В сайта ни вече има възможност да конфигурирате работна станция базирана на тази дънна платка.


Димитър Димитров

Shopping Cart
0 Product

0 .00 USD
w/o VAT

View | Order
Contact us
0700 42030
 
Sales Team:
sales@persy.com

Service Team:

service@persy.com

Intel Technology Provider Platinium 2016

Intel Technology Provider HPC Data Centre Specialist

nVidia - Partner Force - TESLA Prefered Provider

Storpool

Online Newsletter
Learn for new products, promotions and news!


Persy Ltd. is working with quality management ISO 9001:2008
Certificate Number: 90810529

Payments
prices are calculated with rate 1.50 BGL for USD