Products
Европейската програма Конкурентоспособност
Евперативна програма - Иновации и конкурентоспособност 2014-2020
Избор на изпълнител/и за надграждане на съществуваща ERP система с модули с нови функционалности
Persy presented its updated product line and future perspectives
Компанията отбелязва поредна година с ръст на продажбите и увеличен износ на техника с марката Stinger

04 Декември 2015 12:12

Водещият български производител на сървъри и работни станции – Persy – представи пред партньори и журналисти резултатите си за 2015 г. и актуалните новости в гамата на основните си партньори.

Евгений Кърпачев, Управител на „Перси“ ООД, сподели, че за компанията 2015-а е била най-вече стабилна, без особени промени на пазара и по отношение на технологичните новости. Persy отчита поредна година на устойчив ръст на продажбите, като интересни детайли в тази връзка са спечелването на трети договор за доставка на оборудване за европейската лаборатория CERN и същественото нарастване на експорта с 52% спрямо 2014 г. Голямата поръчка на CERN се е оказала и важен стрес тест по отношение на техническите и финансови възможности на компанията. След успешното му преминаване Persy с основание има самочувствието на производител на надеждна компютърна техника, който може да предложи най-добрия микс от качество, цена и поддръжка за постигането на най-ниска цена на притежание.

Сървърите са генерирали 73% от прихода на Persy за 2015 г., което изразено в бройки е 1497 единици или 11% повече от миналата година.

 

Eugene Karpatchev Persy

За 2016 г. целите пред ръководството на компанията са да подобри технологичния и административен капацитет и да отговаря на най-високите стандарти за качество, включително да имплементира новия стандарт ISO 9001:2015. Интерес предизвика новината за възможно предлагане на безплатно обслужване на място за всички сървърни системи, което е на етап финален анализ.

Новото поколение Intel Xeon E3-1200 v5

Гостите на събитието видяха на живо системи Persy Stinger, работещи с новите процесори Intel Xeon E3-1200 v5, предназначени за еднопроцесорни сървъри и работни станции с повишена производителност и ефективност. Новостите в процесорите на Intel бяха представени от Ардис Минасян, представител на Intel за България. Процесорите Intel Xeon E3-1200 v5 са очаквани с нетърпение от клиентите заради усъвършенстваните си възможности за транскодиране на видео потоци, което е все по-актуално предвид големия брой мобилни устройства в употреба. Така например те могат да осигурят предаване на сигнал към два 4K екрана едновременно.

Акцент в презентацията беше и NVMe технологията, която предлага в пъти по-висока скорост на трансфер и достъп до данните в сравнение с актуалните SSD. Очаква се още в рамките на следващите 3 години тя сериозно за измести актуалната SATA флаш технология.

 

Ardis Intel

 

Новости в сървърните продукти

Supermicro представиха изключително богатата гама от сървърни и мрежови продукти на марката и по-специално серията дънни платки и шасита X11, която е предназначена именно за Intel Xeon E3-1200 v5. Новост беше обявеното предлагане на геймърски дънни платки и компютърни кутии Supermicro, които ще се характеризират със същото качество и надеждност като сървърните продукти.

Интересен анализ за пазара на устройства за съхранение на данни през следващите 5 години и алтернативните технологии за запаметяване на информация като MRAM, PCM, RRAM и 3D XP предложи презентацията на Toshiba Electronics Europe. Според японската компания за краткосрочните нужди на света от дискови устройства за съхранение, ще са нужни още 35 АЕЦ, ако се използват само класически твърди дискове, което е очевидно неприемливо.

Експертите на Persy представиха актуалната гама от NAS и SAN решения на основните си партньори QNAP и Qsan като илюстрираха възможностите им с примери от реални проекти, изпълнени от фирмата.

 

Persy Stinger Xeon E3 v5 workstations

 

Persy seminar 2015


Shopping Cart
0 Product

0 .00 USD
w/o VAT

View | Order
Contact us
0700 42030
 
Sales Team:
sales@persy.com

Service Team:

service@persy.com

Intel Technology Provider Platinium 2016

Intel Technology Provider HPC Data Centre Specialist

nVidia - Partner Force - TESLA Prefered Provider

Storpool

Online Newsletter
Learn for new products, promotions and news!


Persy Ltd. is working with quality management ISO 9001:2008
Certificate Number: 90810529

Payments
prices are calculated with rate 1.50 BGL for USD